Lekebergs Revysällskap
Tisdag 18 september 2018     

  Hem
  Bilder
  Bio
  Bli medlem
  Boka biljetter
  Evenemang
  Filmklipp
    Hela föreställningar
  Integritetspolicy
  Kontakt
  Länkar
  Nyheter
  Nyhetsarkiv
  Radio Lekeberg 100,7
  Sponsra oss
  Styrelsen
  Vetenskapspubar
  Vår verksamhet
  Internt
  Karta Fjugesta

  Om cookies
  Webbansvarig


  

 Vi finns också på Facebook!
Revybloggen på NA
2/10-2017

Povel Ramel – musikens och ordens mästare

Johan och Daniel
Johan Deile och Daniel Ekström.  Foto:Bosse Johansson

Vi i Lekebergs Revysällskap har våra förebilder, några som inspirerar oss mer än andra. För två år sedan hyllade vi därför Hasse & Tage och nu är det dags för Povel Ramel som i fem decennier skapade musik av odödlig, och ibland oväntad, karaktär. Samtidigt lekte han med orden på ett enastående sätt och var dessutom förbaskat rolig!

”Det var inte lätt att välja låtar” säger vi i öppningsnumret och det är så sant som det är sjunget. För Povel Ramels musik- och ordskatt är så stor att den är nästan möjlig att överblicka. Vissa sånger kan man bara inte komma ifrån och vi lovar att ni i publiken kommer att få era favoriter. Men det dyker också upp en del nummer som man kanske inte självklart känner igen. Vilket bara gör dem ännu mer spännande. Tycker i alla fall vi.

Första akten är som en liten musikal. Elva personer och en orkester befinner sig på en restaurang. Med deras inbördes relationer som grund spelar vi upp en rolig historia som ideligen avbryts av lämplig Povel-musik.

I andra akten spelar vi revy. Det vill säga att det ena numret avlöser det andra med sammankopplingar som gör att det flyter ihop på ett skönt och kul sätt. Vår speciellt sammansatta orkester – KaRamellerna – har egna nummer som inte kommer att göra någon besviken. Tvärtom.

Anrättningen kryddas med mat. Sparbanksbörsens egna duktiga kockar serverar en hemlagad varmrätt och till kaffet blir det en god kaka.

Premiären begås den 14 oktober och därefter spelar vi ytterligare tio föreställningar fram till den 11 november: 20, 21, 27, 28, 29 oktober och 3, 4, 5, 10, 11 november. Två föreställningar är skrivtolkade för dem som hör dåligt och vi erbjuder också syntolkning.

En uppknäppt hyllning till Povel Ramel har satts samman av Ingalill Ekström och Gunilla Pihlblad som också medverkar i föreställningen tillsammans med Johan Deile, Daniel Ekström, Stefan Ekström, Kajsa Henricson, Rasmus Håkansson, Dag Stranneby, Kajsa Söderberg, Wendla Thorstensson och Sara Örtgård. Orkestern består av BG Augustini, Ghlenn W Lindquisth, Pelle Andersson och Lasse Luthman.Povel Ramel – musikens och ordens mästare. Bokas här på vår hemsida.    Bli medlem     Evenemang     Filmklubben     Styrelsen     Nyheter     Sök person     Vem gör vad?     Revyer     Folklustspel     Länkar     Medlemssidor     Webb-TV