Lekebergs Revysällskap
Lördag 22 februari 2020     

  Hem
  Bilder
  Bio
  Bli medlem
  Boka biljetter
  Evenemang
  Filmklipp
    Hela föreställningar
  Integritetspolicy
  Kontakt
  Länkar
  Nyheter
  Nyhetsarkiv
  Radio Lekeberg 100,7
  Sponsra oss
  Styrelsen
  Vetenskapspubar
  Vår verksamhet
  Internt
  Karta Fjugesta

  Om cookies
  Webbansvarig


  

 Vi finns också på Facebook!
Revybloggen på NA
15/5-2019

Vetenskaps pub om artificiell intelligens

Amy Loutfi

Kan man få en maskin att bete sig som en människa eller få en dator att programmera sig själv? Det är frågor som vi kanske får svar på onsdagen den 29 maj när det är Vetenskapspub på Sparbanksbörsen. Då kommer Amy Loutfi som är professor i informationsteknologi på Örebro Universitet att tala om Artificiell intelligens. Hon forskar om intelligenta sensorsystem och hur de fungerar i olika miljöer och tillsammans med människor.

Hennes forskning handlar om hur vi med hjälp av artificiell intelligens kan analysera information som olika tekniska lösningar producerar – och göra den användbar. Amy är intresserad av hur människor och maskiner samspelar. Hon undersöker hur robotar och människor fungerar tillsammans och om sensorer kan användas för att beskriva kvaliteten på interaktionen.

Amy Loutfi har i sin forskning studerat flera olika applikationer där sensorsystem arbetar i nära samarbete med människor. Hon arbetar oftast med människor i deras hem men även i andra miljöer.    Bli medlem     Evenemang     Radio Lekeberg     Styrelsen     Nyheter     Filmklipp     Vetenskapspub     Revyer     Folklustspel     Länkar     Medlemssidor     Webb-TV