Lekebergs Revysällskap
Lördag 22 februari 2020     

  Hem
  Bilder
  Bio
  Bli medlem
  Boka biljetter
  Evenemang
  Filmklipp
    Hela föreställningar
  Integritetspolicy
  Kontakt
  Länkar
  Nyheter
  Nyhetsarkiv
  Radio Lekeberg 100,7
  Sponsra oss
  Styrelsen
  Vetenskapspubar
  Vår verksamhet
  Internt
  Karta Fjugesta

  Om cookies
  Webbansvarig


  

 Vi finns också på Facebook!
Revybloggen på NA
21/5-2019

Kalabaliken är tillbaka i Nalavi by!

Kungens kista anländer
 
Den 29-30 juni ger Kräcklingebygdens vänner i samarbete med Lekebergs Revysällskap ett spel som handlar om Karl XII:s likfärd, som drog igenom Närke för 300 år sedan: Kalabaliken II – Karl XII lik eller olik.
 
I spelet kommer liktåget genom byn, vagnen med kungens stoft fastnar i ett surhål och man tvingas övernatta på en av byns sju gårdar, Fältväbelsgården, med allt vad det innebär av uppståndelse och förvecklingar.

Spelet är en uppföljning av Kalabaliken i Nalavi som gavs för sex år sedan. Den pjäsen var historiskt belagd och handlade om värvningen av en dräng som utlöste en strid mellan byns befolkning och där förlagd militär, en händelse som var samtida med Kalabaliken i Bender.

 
Den här gången är historien helt påhittad. 30 amatörer från byn och omkringliggande orter deltar i spelet som genomförs med delvis samma karaktärer och på samma plats, Fältväbelsgården. Flera av skådespelarna är även verksamma i Lekebergs Revysällskap. Manuset är, precis som förra gången, skrivet av Lisbeth Axelsson, Kräcklingebygdens vänner. För regin svarar revysällskapets Gunilla Pihlblad.
Biljetter bokar du här.
 
 
Från premiären på Kalabaliken i Nalavi 2013
 

     Bli medlem     Evenemang     Radio Lekeberg     Styrelsen     Nyheter     Filmklipp     Vetenskapspub     Revyer     Folklustspel     Länkar     Medlemssidor     Webb-TV